Apple Watch i salg

Endelig er den her. Like interessant som selve klokken, synes vi det er å følge med på hvilken funksjonalitet som utvikles av en hærskare tredjeparts leverandører. Noen er klare fra dag èn. Tilgjengelighet og raskere respons er noen av stikkordene.images-1

 

Apples nye kombo av bærbar teknologi og smykke, Apple Watch, kom i salg i ni store markeder i går, 24.april. Forhåndsbestillingene er så massive at det nok vil gå noen uker før fysiske klokker er tilgjenglig for kjøp i butikkene. Interesserte kunder må i tillegg bestille tid for å få testet ut klokken i butikkene, og hver kunde får kun 15 minutter nå i første omgang. Dette skjer i Apples butikker i USA, Storbritannia, Canada, Australia, Tyskland, Frankrike, Japan, Kina og HongKong.

Apple selv har tilrettelagt for en rekke funksjoner som vi tidligere har omtalt i denne bloggen, så som epost, puls- og distansemåler for trening, digital touch kortmeldingssystem mellom to klokker, og selvsagt tidsviser i et utall designvarianter. Som de fleste nyvinninger fra Apple har også Watch blitt kritisert og debattert, blant annet med begrenset funksjonalitet og batterienes levetid. images-2Kommentatorene trekker frem ulike funksjoner som de finner interessante. Aftenposten omtalte i går den gryende helserevolusjonen som blant annet denne klokken innvarsler. Forøvrig noe Mortix Industries omtalte allerede 10.mars, da vi vurderte Tim Cooks produktlanseringer dagen før.

På samme måte som iPhone og iPad har hatt enorm suksess med å la tredjeparts leverandører selge, eller fritt levere, apper gjennom AppStore, vil brukeropplevelsen av AppleWatch løftes av tredjeparts apper.

PC Advisor anbefaler de beste appene som allerede er tilgjengelige.

PC Advisor anbefaler de beste appene som allerede er tilgjengelige.

Det er derfor spennende å se hvilke tredjeparts app-leverandører som er på hugget med klokke-tilpassede løsninger fra dag èn. Det britiske nettstedet PC Advisor presenterte i går en oversikt over de ti mest interessante app-ene slik de vurderer det. På de første plassene finner vi Twitter (kort-meldingssystemet med maks 140 tegn), Evernote (notatblokk for korte notater), Instagram (få opp nye bilder på håndleddet), City Mapper (vei-instruksjoner i store byer, mens du beveger deg), eBay (sanntids informasjon om utviklingen i auksjoner du deltar i), og Shazam (som ved kun et klikk kan finne hvilken sang du hører akkurat nå – og til og med legger ut teksten i karaoke-versjon!).

Elevate er klar til å trene hjernen din via Apple Watch.

Elevate er klar til å trene hjernen din via Apple Watch.

Selv fikk vi informasjon fra både Elevate og Peak, to hjerne-treningsprogrammer vi benytter og har omtalt i denne bloggen tidligere, om at de nå er klare med klokke-versjoner av de daglige treningsprogrammene tilpasset iWatch.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.